HomeProjecten in beeld De introductie van SIP in de wereld van persoonsalarmering

De introductie van SIP in de wereld van persoonsalarmering

''Dankzij het betrouwbare netwerk van DT-Noord kunnen onze bewoners direct in contact komen met zorgverleners indien dit nodig is''. Johan van Omme, bestuursvoorzitter


Data en Telecom Noord heeft in december 2018 alle 112 zelfstandig wonende ouderen, in De Serviceflat Hoogwatum in Delfzijl, voorzien van een geheel nieuw personenalarmtoestel.

Data en Telecom Noord heeft hierbij gekozen voor het personenalarmtoestel van het merk TeleAlarm. Het gaat hierbij om de TA-74GSM, een toestel dat via GSM, PSTN en het SIP-protocol alarmmeldingen kan afhandelen. Binnen de serviceflat worden de alarmeringen volledig op de locatie zelf afgehandeld. Mocht deze situatie ooit veranderen dan kunnen de alarmoproepen eenvoudig gerouteerd worden naar een meldbank of eventuele andere locatie.

Data en Telecom Noord heeft expliciet voor de Ta7x familie gekozen vanwege de bijgeleverde Cloud Services van TeleAlarm. Hierdoor is de overgang van het oude naar het nieuwe systeem een kwestie van het omwisselen van de hardware geworden. De voorprogrammering via de Cloud Services zorgt voor een eenvoudige installatie van de TA74GSM. Op locatie is alleen de aansluiting van de apparatuur, de activering door een installateur en een testalarmoproep noodzakelijk.

Elke latere herprogrammering en toevoeging van verdere draadloze zenders wordt via Cloud Services uitgevoerd. Naast pols- en hals-zenders biedt TeleAlarm een breed scala aan koppelbare domotica toepassingen zoals dwaaldetectie en brandmelders. Data en Telecom Noord en De Serviceflat Hoogwatum hebben zich met het systeem van TeleAlarm verzekerd van een redundant en toekomstbestendige oplossing die flexibel mee kan groeien met de wensen van De Serviceflat Hoogwatum en haar bewoners.